skip to Main Content
Vragen? jeugdhulpprijzen@st-alexander.nl
Hard Aan Het Werk Met De Voorbereidingen

Hard aan het werk met de voorbereidingen

Al een aantal maanden wordt er achter de schermen hard gewerkt door een groep jongeren en ondersteuners om de Nationale Jeugdhulpprijzen te organiseren. We zijn begonnen met het thema van dit jaar en zijn daarna aan de slag gegaan met zaken als: een nieuw logo, de beoordelingscriteria, de verdeling van prijzen en de manier van beoordelen.

Door de inzet van leuke en actieve werkvormen hebben de jongeren hun creatieve en ambitieuze ideeën om kunnen zetten in concrete plannen. In juni zijn zij langs geweest bij het bestuur van Pro Juventute om te vertellen over hun proces tot nu toe en de eerste resultaten te laten zien.

Nationale jeugdhulpprijzen

Op bovenstaande foto zie je de flap-over die is gebruikt tijdens de brainstorm over het thema van dit jaar. Door ervaringen en motivaties uit te wisselen, goed naar elkaar te luisteren en de discussie met elkaar aan de gaan zijn de jongeren uiteindelijk op het thema Identity gekomen, omdat het doelgroep- en domein overstijgend is en het eigenlijk een belangrijk onderwerp is voor iedereen.

Nationale jeugdhulpprijzen

Op bovenstaande foto zie je een aantal jongeren aan het werk tijdens de ideeënbingo. Dit was tijdens de bijeenkomst waarin zij aan de slag gingen met de beoordelingscriteria. De opdracht was om zo snel mogelijk zoveel mogelijk kenmerken van een ‘goed jeugdhulp project’ te bedenken. Door de tijdsdruk en het wedstrijdelement voorkom je dat je te moeilijk gaat nadenken en gewoon je eerste gedachten ook opschrijft.

Back To Top