skip to Main Content
Vragen? jeugdhulpprijzen@st-alexander.nl
Jeugdhulpprijzen In Handen Van Jongeren Zelf

Jeugdhulpprijzen in handen van jongeren zelf

Een primeur! Dit jaar zullen jongeren zelf leidend zijn in het organiseren, vormgeven, uitvoeren en deelnemen in de jury van de Nationale Jeugdhulpprijzen. Zij gaan zich onder andere buigen over: het uitzetten van de oproep en daar bekendheid voor genereren, het thema van de Nationale Jeugdhulpprijzen 2019, de beoordelingscriteria, de prijzen, het beoordelen van de inzendingen en de uitreiking van de prijzen zelf.

Jongeren zijn volgens ons dé uitgelezen personen om innovatieve projecten te waarderen, maar daarnaast versterkt het volledig participatief vormgeven van het traject henzelf ook. Het versterkt hun capaciteit om regie te nemen en in het proces van ontwikkelen zit veel leereffect voor jongeren. De combinatie jongeren en een participatieve aanpak kan  ‘out of the box’ en onverwachte invulling van de Nationale Jeugdhulpprijzen opleveren!

Jongere (17): “Het is toch eigenlijk logisch dat het door jongeren georganiseerd wordt? Het gaat toch over ons?!

Planning en meer informatie

De uitreiking van de Nationale Jeugdhulpprijzen staat gepland voor november 2019.
De Nationale Jeugdhulpprijzen zijn een initiatief Pro Juventute en de organisatie is in handen van Stichting Alexander. Voor vragen of meer informatie over de Nationale Jeugdhulpprijzen neem dan contact op met Nickey de Haan (projectleider) via dehaan@st-alexander.nl of 06-12229437.

Back To Top